Inspiration

Gittas design tager ofte afsæt i former, farver og stemninger hentet i naturen og kulturen på Fanø samt under rejser i ind- og udland. Ved fotoregistrering og indsamling af dagligdags objekter fortolkes og omsættes indtrykkene efterfølgende til unikke printdesign, interiørprodukter og accessories.

Formsproget spænder udtryksmæssigt fra det enkle, hvor formens spændvidde afsøges, til det komplicerede og til tider overordentligt detaljerede udtryk i digitale print, hvor Gitta har udviklet en teknik til at male med det digitale medie. Derved fremkommer organiske abstrakte mønstre som kontrast til det stramme grafiske udtryk.

At arbejde både med det digitale og det analoge medie fremhæver kontrasten mellem den hurtige og langsomme, manuelle proces. I en tid hvor alt går hurtigt og er i stadig forandring, understøtter denne form for ”Slow design” håndens arbejde, så Gittas design får sit eget unikke udtryk.
Som tekstildesigner arbejder Gitta eksperimenterende og mestrer mange teknikker. Med et bredt materialekendskab skabes der designs i forskellige materialer i grænselandet mellem kunst og design.

Et væsentligt mål med Gitta Foldbergs designs er at pirre sanserne, at tilføre noget nyt og overraskende, hvor en lang aflæsningstid giver brugeren nye oplevelser med designet. Men lige så vigtigt er det, at produkterne fremstilles i Danmark i samarbejde med dygtige håndværkere med sans for æstetik og kvalitet.